A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нетішинська гімназія "Енергія" Нетішинської міської ради Шепетівського району Хмельницької області
Нетішинська гімназія "Енергія"

10 продуктів, що допоможуть зміцнити вашу імунну систему

Дата: 03.03.2023 10:47
Кількість переглядів: 94

10 продуктів, що допоможуть зміцнити вашу імунну систему

 

🫑Регулярне вживання різноманітних поживних продуктів, багатих на вітаміни та мінерали, здатне допомогти зміцнити вашу імунну систему. Особливо зараз під час війни коли страждає не тільки наша психічна система, але й увесь організм, це так важливо. 

 

📌Отож, перелік продуктів, що допоможуть зміцнити вашу систему:

✅Цитрусові. Вітамін С у цитрусових допомагає зміцнити вашу імунну систему. Він збільшує вироблення лейкоцитів, які відіграють ключову роль у боротьбі з інфекціями. Майже всі цитрусові багаті на вітамін С. До найпопулярніших цитрусових відносяться: грейпфрути, апельсини, мандарини, лимони та лайми. Добова доза вітаміну С становить: 75 мг для жінок, 90 мг для чоловіків.

✅Червоний солодкий перець. Червоний солодкий перець містить майже втричі більше вітаміну С, ніж звичайний апельсин. Перець – це багате джерело бета-каротину. Крім зміцнення імунної системи, вітамін С здатен допомогти вам зберегти здорову шкіру. Бета-каротин, який організм перетворює на вітамін А, допомагає зберегти здоров'я ваших очей та шкіри.

✅Брокколі багата на вітаміни А, С та Е, а також клітковину та багато інших антиоксидантів. Брокколі – це один із найкорисніших овочів, які вам варто покласти на свою тарілку. Найкращий спосіб зберегти більше поживних речовин у продукті – це приготувати його на пару.

✅Часник. Він додає трохи родзинки в їжу та необхідний для нашого здоров'я. Часник є цінним у боротьбі з інфекціями. Окрім того, він може уповільнити розвиток атеросклерозу, а також знижує кров'яний тиск. Імуностимулюючі властивості часнику обумовлені високою концентрацією сірковмісних сполук, таких як аліцин.

✅Імбир – це ще один інгредієнт, який є корисним для нашого організму. Імбир здатен зменшити біль у горлі та запальні захворювання. Він також може допомогти при нудоті, зменшує хронічний біль та навіть має властивості зниження рівня холестерину.

✅Мигдаль. Вітамін Е є потужним антиоксидантом та ключем до здорової імунної системи. Це жиророзчинний вітамін, а це означає, що для його правильного засвоєння потрібна присутність жиру. Мигдаль багатий на вітамін Е, а також містить корисні жири. Дорослим потрібно близько 15 мг вітаміну Е на добу. 

✅Насіння соняшника багате на поживні речовини, у т. ч. фосфор, магній та вітаміни B-6, E. Вітамін E важливий для регулювання та підтримки функції імунної системи. Насіння соняшника також неймовірно багате на селен. 

✅Куркума. Ця яскраво-жовта гірка пряність вже багато років використовується як протизапальний засіб при лікуванні остеоартриту та ревматоїдного артриту. Дослідження показують, що висока концентрація куркуміну, який надає куркумі характерного кольору, здатна допомогти зменшити пошкодження м'язів, спричинене фізичним навантаженням. 

✅Зелений чай. Як зелений, так і чорний чай багаті на флавоноїди. Зелений чай містить епігалокатехін галат, ще один потужний антиоксидант. Дослідження показують, що епігалокатехін галат посилює імунну функцію. Зелений чай також є добрим джерелом амінокислоти L-теаніну. L-теанін здатен допомогти у продукуванні сполук для боротьби з мікробами у ваших Т-клітинах. 

✅Ківі наповнене необхідними поживними речовинами, у т.ч. фолієвою кислотою, калієм, вітамінами К та С. Вітамін С підвищує лейкоцити для боротьби з інфекцією, тоді як інші поживні речовини у ківі підтримують нормальне функціонування решти організму.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень